Ce anume este Škoda Connect?

Epoca digitală câștigă tot mai mult teren și în cotidianul nostru, inclusiv în conexiune cu automobilele noastre. Astfel, Škoda oferă servicii on-line ce servesc în primul rând siguranței dumneavoastră și vă dau acces facil și confortabil la informații on-line și informații privind automobilul. Škoda Connect este compus din cele două pachete principale: Care Connect și Infotainment Online. Care Connect include serviciile proactive, ce vă oferă asistență în caz de probleme în legătură cu automobilul dumneavoastră, dar și pentru planificarea lucrărilor de service. Tot aici este inclus și accesul de la distanță la automobil prin intermediul aplicației. Infotainment Online (disponibil exclusiv în combinație cu un sistem de navigație) include anumite funcții adiționale pentru navigație și pentru căutarea informațiilor actuale privind starea vremii, traficul, locurile de parcare și multe altele.

 

Click aici pentru ghidul de utilizare al aplicației

 

INFOTAINMENT ON-LINE

Serviciile din pachetul Infotainment Online vă ajută să ajungeți mereu sigur și confortabil la destinație. Aceste servicii sunt oferite pentru sistemele de infotainment Škoda Amundsen și Columbus. Valabilitatea serviciului poate fi prelungită în mod regulat.

 

 

Calculare Rută Online

Alegeti întotdeauna ruta ideală. Dacă, folosind acest serviciu, introduceţi o destinatie în sistemul de navigaţie, serverul Škoda avansat va calcula ruta de la depărtare, cu precizie maximă şi tinând cont inclusiv de trafic şi de condiţiile curente- Astfel veţi beneficia rapid de ruta optimă, ce vă va duce cel mai repede şi fără obstacole la destinatie.

Comandă Vocală (Online)

Cu funcţia on-line de comandă vocală puteţi chiar dialoga cu automobilul dumneavoastră. Astfel, acum puteţi controla automobilul prin intermediul asistentului Laura, ce vă înţelege când îi vorbiţi. Laura vă ajută la operarea sistemului de navigaţie, a funcţilor media si a SMS-urilor, lăsându-vă să vă concentrati mai bine la condus.

Aplicaţii Infotainment

Cu aplicaţiiie de infotainment puteţi descărca şi funcţii adiţionale, precum cele Meteo şi pentru Stiri, precum şi alte aplicaţii, folosind Shop-ul din sistemul de infotainment. Aplicaţiiie de infotainment sunt actualizate în permanenţă şi pe parcursul timpului sunt adăugate şi alte aplicaţii.

Informaţii despre trafic (online)

Accesati din sistemul de navigatie cele mai noi informaţii din trafic cu privire la accidente, starea curentă si lucrările la drum. Astfel puteţi reacţiona în timp util, puteţi evita obstacolele si puteţi ajunge întotdeauna la timp la destinaţie. În acest sens si sistemul de navigaţie joacă un rol important, calculând în manieră dinamică ruta optimă.

Statii de afimentare

Faceţi uz de serviciul Staţii de alimentare pentru a vâ informa cu privire la cele mai avantajoase preţuri la combustibil la benzinăriişe din apropierea dumneavoastră. Puteţi oricând solicita afişarea în sistemul de navigaţie a unei liste cu staţiiie de alimentare. Astfel veţi putea vedea locul în care se afiă staţia şi preţurile pe care le oferâ la momentul respectiv.

Staţii de incărcare

Selectaţi pur şi simplu o statie de încărcare de pe hartă sau solicitaţi afişarea celei mai apropiate staţii Intr-o anumită zonă sau pe o anumită rută. Pentru anumite staţii de Mcărcare, sistemul vă va pune la dispoziţie şi informaţii on-line speciale, ce vă vor ajuta să alegeţi staţia optimă pentru scopurile dumneavoastră. Această funcţie este rezervată exclusiv automobilelor din gama iV.

Locuri de parcare

Nu mai pierdeti vremea căutănd locuri de parcare. Cu serviciul Locuri de parcare, este foarte probabil să găsiti un loc de parcare. Sistemul de navigatie oferă o situaţie detaliată a optiunilor de parcare din apropiere, împreună cu orele de program, preturi si locurile libere la momentul respectiv. Trebuie apoi să faceti doar un click şi veti fi îndrumat spre locul de parcare selectat. Mai simplu de atăt nici că se poate!

 

Meteo

Nu mai lăsaţi niciodată vremea să vă facă surprize. Sistemul de infotainment vă afisează vremea actuala la locul dumneavoastră de destinaţie, în zona în care vă aflaţi sau în orice alt loc, inclusiv previziuni pe termen scurt sau pentru mai multe zile, avertizări meteo si radar meteo. Pentru anumite modele de autoturisme, funcţia Meteo poate fi descărcată si separat din Shop, inclusiv informaţii privind răsăntul si apusul soarelui.

 

Ştiri

Fiţi mereu infom-iat şi solicitati afisarea celor mai noi ştiri direct pe display-ul sistemului de navigaţie, folosind serviciul de Ştiri. Şelectaţi canalele preferate de ştiri din portalul Škoda Connect, pentru a le transmite către automobilul dumneavoastră. La anumite modele de automobile, aplicaţia Ştiri poate fi descărcată separat din Şhop. Funcţia oferă, de asemenea, podcast-uri şi canale de ştiri direct în sistemul de infotainment.

 

Gracenote

Ce melodie se aude? Cu Gracenote, sistemul dumneavoastră de navigabe vă poate răspunde oricând la această întrebare. Funcţia recunoaste melodia si afisează informaţiile obţinute de pe internet: titlul melodiei, artistul, denumirea albumului si chiar coperta albumului. Informabile vor fi apoi memorate în baza de date a sistemului automobilului. Acest serviciu este disponibil exclusiv pentru sistemul de navigaţie Columbus.

Căutare puncte de interes (online)

Căutați foarte simplu din mers destinații interesante, cum ar fi cele mai bune opțiuni pentru înot sau hoteluri, folosind comenzile vocale. Astfel nu e nevoie să vă opriți din condus. Rezultatele căutării vor fi afișate într-o listă clar structurată, cu informații precum datele de contact, program și opțiunea de navigație. Acest serviciu este disponibil exclusiv pentru sistemul de navigație Columbus.

 

Căutare puncte de interes (online)

Căutați destinațiile speciale, ca de pildă cel mai apropiat port, introducând pur și simplu textul corespunzător în funcția de căutare a sistemului de infotainment. Când inițiați căutarea pentru destinația dumneavoastră specială. Vi se va afișa o listă cu rezultatele din apropierea dumneavoastră, inclusiv detalii precum: adresa, datele de contact, evaluările și opțiunea de navigație. Destinațiile speciale pot fi memorate sau grupate în liste separate.

Importare rută online

Introduceți destinațiile cu un simplu click în sistemul dumneavoastră de navigație. Folosiți in acest sens fie portalul Škoda Connect din confortul de acasă sau telefonul mobil cu aplicația Škoda Connect. Selectați destinația introducând o adresă, căutând după un nume sau folosind Google Maps. Puteți introduce până la 100 de destinații.

 

Importare rută online

Plecați la drum pe o rută mai complicată, cu mai multe puncte intermediare? Nicio problemă. Puteți planifica ruta in prealabil in portalul Škoda Connect. Ruta poate astfel cuprinde până la 10 repere, ce pot fi create prin importul on-line al destinațiilor. După ce ați finalizat planificarea, puteți să transmiteți ruta foarte simplu catre sistemul de navigatie al automobilului dumneavoastră.

Actualizare hărți online

Pentru a ajunge rapid la destinație aveti nevoie de informații actuale din trafic si de harta on-line a zonei dumneavoastră. Acestea pot fi descărcate imediat după publicarea lor. Iar pentru drumurile mai lungi, puteți descărca aceste date în prealabil, pentru a nu vă lovi de surprize neplăcute la drum.

Video-uri și disponibilitate

Aici găsiți video-uri și mai multe informații despre toate serviciile și disponibilitatea serviciilor on-line în funcție de modelul de automobil și de țară.

CARE CONNECT: SERVICIILE PROActive

Serviciile proactive vă ajută să soluționați erorile sau alte probleme cu privire la starea automobilului dumneavoastră. Astfel, în cazul unui accident minor, automobilul contactează automat un service sau solicită ajutor. Serviciile proactive sunt compatibile cu cele mai multe sisteme de infotainment și pot fi oferite ca dotare standard sau opțională.

 

CARE CONNECT: ACCES DE LA DISTANȚĂ

Posibilitatea de accesare a autoturismului de la distanță este o metodă absolut nouă de interconectare a autoturismului dumneavoastră cu un smartphone și de a controla astfel automobilul prin intermediul smartphone-ului sau de a-i accesa informațiile de stare. Serviciul acesta este permanent actualizat. Serviciile Care Connect sunt compatibile cu cele mai multe sisteme de infotainment.

BLOCARE SI DEBLOCARE

Oare ați încuiat automobilul cand vă grabeați să nu pierdeți avionul? Cu portalul sau aplicatia Škoda Connect, puteti verifica foarte simplu data automobilul dumneavoastra are usile incuiate si puteti chiar sa incuiati usile, cu un simplu click. La fel puteti, de asemenea, sa descuiati automobilul, de exemplu daca pasagerul dumneavoastra ajunge la automobil inainte de dumneavoastra.

ÎNCĂLZIRE STAȚIONARĂ ONLINE

Controlaţi încălzirea staţionară de oriunde v-aţi afla: aveţi nevoie doar de aplicaţia MYŠkoda şi de smartphone-ul dumneavoastră. Astfel puteţi, de exemplu, porni în prealabil Incălzirea pentru a creşte temperatura interiorului, înainte de a urca la bord şi a pomi la drum. Puteţi, de asemenea, seta o oră de plecare şi puteţi selecta dacă înainte de aceasta să fie activată Incălzirea sau climatizarea.

VENTILARE ONLINE

Cu această functie puteti porni din aplicatie ventilarea interiorul autoturismului dumneavoastră koda încă înainte de a porni la drum, pentru a reduce temperatura interiorului. Este o functie deosebit de practică mai ales în zilele călduroase de vară, când automobilul a stat mai mult timp la soare. Această functie este rezervată exclusiv noii Octavia.

CLIMATIZARE ONLINE

Acum interiorul autoturismului poate fi răcit. Incă înainte de a porni la drum. Puteti seta temperatura dorită si activa sistemul de climatizare din aplicatia MyŠkoda. Puteţi selecta si dacă doriti ca sistemul de climatizare să fie activat doar atunci când automobilul este conectat la o statie de încărcare sau si atunci cănd nu este conectat. De asemenea, de aici puteţi activa încălzirea parbrizului. Această dotare este rezervată exclusiv automobilelor din gama iV.

ÎNCĂRCARE BATERIE

Puteţi initia încărcare şi direct manual, când se întâmplă să fie nevoie să porniţi la drum mai devreme decât aţi plănuit iniţial. Procesul de încărcare este astfel configurat încât costurile cu energia electrică să fie cât mai reduse, Încărcând, de exemplu, bateria în timpul nopţii şi pornind şi oprind încărcarea în mod corespunzător. Astfel va fi prelungită şi durata de viaţă a bateriei. Această funcţie este rezervată exclusiv automobilelor din gama iV.

 

SISTEM DE AVERTISMENT FURT (ONLINE)

Ţineti-vă automobilul sub observaţie chiar dacă vă aflati la depărtare de acesta. Astfel, în cazul în care este activată alarma anti-furt a autoturismului, veti fi alertat neîntârziat pe smartphone, smartwatch sau e-mail. Vor fi indicate şi ora şi motivul alarmei, astfel încât să puteţi lua măsurile corespunzătoare. Acest serviciu va fi activat imediat ce încuiati automobilul.

 

NOTIFICARE PĂRĂSIRE ZONĂ

Pentru a împiedica utilizarea neautorizată a autoturismului dumneavoastră, puteti verifica dacă acesta a părăsit o anumită zonă pe care ati definit-o dumneavoastră sau dacă a ajuns într-o zonă nepermisă. Într-un astfel de caz, veti fi informat pe smartphone, smartwatch sau e-mail. În portalul Škoda Connect sau în aphcatia Škoda Connect puteţi introduce până la zece zone diferite şi perioade active în care să fie monitorizat automobilul dumneavoastră.

 

CONTROL DE VITEZA
Ţineti sub observatie modul în care este utilizat automobilul dumneavoastră si setati o alarmă unică sau o alarmă ce se va repeta la momentele dorite. Astfel, dacă automobilul depăseste o anumită viteză maximă pe care ati ales-o, veţi fi înstiintat cu privire la această depăsire, prin intermediul smartphone-ului si al smartwatch-ului dumneavoastră sau prin e-mail. Din portalul Škoda Connect sau din aplicaţia Škoda Connect puteti accesa, stabili si modifica oricănd această viteză maximă.

 

DATE PRIVIND CĂLĂTORIILE
Memorarea datelor privind călătoriile este solutia ideală pentru a putea beneficia de informatii actualizate cu privire la utilizarea autotunsmului sau la ultimele călătorii. Poate fi vorba, de pildă, de consumul mediu de combustibil, de viteza medie de deplasare sau de distanta parcursă. Putett accesa aceste date din portalul Škoda Connect sau aplicaţia Škoda Connect.

 

STARE AUTOVEHICUL

Folosindu-vă computer-ul, smartphone-ul sau smartwatch-ul, vă puteti informa rapid si de oriunde v-ati afla cu privire la starea autoturismului dumneavoastră. Astfel puteţi verifica autonomia rămasă sau nivelul lichidului AdBlue din rezervor sau vă puteti asigura că automobilul este Incuiat, luminile sunt stinse si toate geamurile sunt închise.

 

PLANIFICARE PLECARE

Timpul de plecare planificat poate fi introdusin aplicatia Škoda Connect si poate fi transmis autoturismului. koda dumneavoastră se va activa în consecintă si va initia procesul de încărcare sau climatizare la momentul corespunzător. Astrel, beneficiati întotdeauna de automobilul încărcat si pregătit de plecare. Această functie este rezervată exclusiv automobilelor din gama iV.

 

POZIŢIE DE PARCARE

Nu mai reţineţi unde exact aţi parcat automobilul parcare imensă sau Pintr-un oras cu care nu sunteti familiarizat? Nu va faceţi griji! Cu serviciul Locul de parcare curent aţi scăpat de aceste probleme. Automobilul îsi transmite datele de localizare după fiecare călătorie. Dacă apoi accesaţi datele de pe smartphone-ul sau smartwatch-ul dumneavoastră, puteţi localiza automobilul dumneavoastră parcat, în baza coordonatelor sale GPS.

 

SISTEME DE AVERTIZARE

Știţi unde ati parcat, dar nu reuşiţi să vă recunoaşteţi automobilul Škoda în mulţimea de automobile parcate? Trebuie doar să vă luaţi smartphone-ul, şi să activaţi de la distanţă alarma şi/sau lumina de semnalizare. Astfel problema va fi rezolvată cât aţi clipi şi puteţi să porniţi relaxat la drum. Acest serviciu funcţionează pe o distanţă de 500 de metri faţă de automobilul parcat.

 

 

Video-uri și disponibilitate
Aici găsiți video-uri și mai multe informații despre toate serviciile și disponibilitatea serviciilor on-line în funcție de modelul de automobil și de țară.

 

APELUL DE URGENȚĂ/eCALL

O componentă foarte importantă a serviciilor Škoda Connect este funcția de siguranță pentru Apelul de urgență sau eCall (112), care este inclusă în dotarea standard sau în pachetul de servicii Care Connect și îi stă la dispoziție clientului gratuit, pe întreaga durată de viață a autoturismului.

Serviciul Apel de urgență/eCall vă oferă ajutor imediat și este activat automat când senzorii detectează un accident grav. Funcția Apel de urgență creează o conexiune on-line cu o centrală specială pentru urgențe (eCall formează direct 112) și transmite toate informațiile necesare. Apoi se va iniția un apel telefonic și clientul va fi asistat până când sosește ajutorul.

 

Video-uri și disponibilitate
Aici găsiți video-uri și mai multe informații despre toate serviciile și disponibilitatea serviciilor on-line în funcție de modelul de automobil și de țară.

 

MAGAZIN


Anumite sisteme de infotainment au inclus un Shop în care puteți să vă încărcați simplu și confortabil pachetele de date, de unde puteți să vă extindeți serviciile Škoda Connect și puteți descărca aplicații, de pildă pentru Știri și Meteo.

 

FUNCTIONS-ON-DEMAND PENTRU AUTOMOBILUL DUMNEAVOASTRĂ Škoda


Noua Octavia a fost primul model Škoda care a introdus opțiunea Functions-on-Demand. Datorită acestei tehnologii inovatoare, acum puteți comanda foarte simplu și oricând din sistemul de infotainment noi funcții pentru automobilul dumneavoastră. Este vorba de dotări care până nu demult trebuiau neapărat comandate încă înainte ca automobilul să fie produs. Este posibil ca oferta actuală de funcții să fie diferită în funcție de țară. Oferta este accesibilă din Shop-ul integrat în Škoda Connect sau direct din sistemul de infotainment al autoturismului.

 

PORTALUL, APLICAȚIA ȘI DISPONIBILITATEA

P

Portalul Škoda Connect vă permite să administrați foarte simplu serviciile Škoda Connect.

 

Cu aplicația MyŠkoda, puteți să vă monitorizați și controlați automobilul Škoda chiar și de la depărtare.

Verificați foarte simplu disponibilitatea serviciilor Škoda Connect în țara dumneavoastră.

ACCESAȚI AUTOMOBILUL DUMNEAVOASTRĂ Škoda PRIN COMANDĂ VOCALĂ

De asemenea, și asistentul dumneavoastră vocal vă poate oferi toate informațiile despre automobilul dumneavoastră. Trebuie doar să îl întrebați! Alexa înțelege întrebările pe care i le puneți în engleză, franceză sau germană, folosind o boxă Echo sau aplicația Alexa pe smartphone-ul dumneavoastră. Boxele Google Home pot fi controlate în limba engleză, oriunde în Europa. Astfel puteți ține mereu sub observație numărul de kilometri parcurși de automobilul dumneavoastră, nivelul combustibilului din rezervor și autonomia, puteți verifica dacă automobilul dumneavoastră Škoda este încuiat sau puteți vedea unde l-ați parcat, plus multe altele.

Puteți găsi detalii despre serviciile Škoda Connect și avantajele utilizării acestor servicii aici. Škoda Connect cuprinde serviciile Care Connect și Infotainment Online. Pentru a putea utiliza serviciile Škoda Connect, trebuie să încheiați un contract on-line separat cu Škoda AUTO a.s.. Pentru a putea utiliza serviciile pe întreaga perioadă contractuală, clientul trebuie să înregistreze autoturismul pe Portalul Škoda Connect (www.skoda-connect.com) în termen de 90 de zile de la primirea autoturismului. Serviciul de Apel de urgență este activat încă din momentul livrării autoturismului, fără să fie necesară înregistrarea. Disponibilitatea serviciilor poate diferi în funcție de țară, precum și în funcție de modelul Škoda de automobil și de dotările autoturismului. Aceste servicii vă stau la dispoziție pe perioada contractuală agreată și pot fi supuse unor modificări de conținut pe parcursul perioadei contractuale. Infotainment Online poate fi folosit doar cu un sistem de navigație Škoda. În funcție de modelul Škoda și de dotările sale, este posibil să fie necesar un mijloc de acces adițional la internet, cu abonament de date, ceea ce înseamnă costuri adiționale. Care Connect (accesul de la distanță) este controlat din aplicația MyŠkoda, iar pentru aceasta este nevoie de un smartphone (iOS sau Android) cu acces la internet. Vă rugăm să aveți în vedere că din cauza evoluției constante a acestor tehnologii, și mai ales a rețelelor de telefonie mobilă, Škoda AUTO nu poate garanta în toate țările disponibilitatea constantă a serviciilor Škoda Connect. Eventualele modificări tehnice pot cauza indisponibilitatea permanentă a serviciilor.

Detalii suplimentare despre Škoda Connect vă sunt oferite la showroom-ul Avia Motors din Constanța, precum și on-line la www.skoda.at/connect.